Zašportujte si počas liečebného pobytu v kúpeľoch

Väčšina kúpeľov ponúka vo svojich priestoroch rôzne športové hry. Zahrať si môžete biliard, stolný tenis, stolný futbal alebo šach. V areáli niektorých kúpeľov sa taktiež nachádzajú aj tenisové kurty a volejbalové, basketbalové, futbalové či dokonca golfové ihrisko. Zistite, ktoré slovenské kúpele najviac podporujú športovcov.

Nording walking

Rozsiahle parky a náučné chodníky v okolí kúpeľov sú ako stvorené na nording walking. Ak ste zatiaľ čaru tohto športu nepodľahli, pobyt v kúpeľoch môže byť ideálnym štartom. Možnosť zapožičať si nordingové paličky nájdete takmer v každých kúpeľoch a navyše, nording walking môžete absolvovať aj ako procedúru a naučiť sa tak základy tohto športu pod odborným dohľadom.

Nording walking si môžete vyskúšať v kúpeľných parkoch a okolitých lesoch

Biliard alebo stolný tenis

Biliardový stôl nájdeme v areáli asi každých kúpeľov. Niektoré kúpele, ako napríklad Bardejovské Kúpele, Dudince a Nimnica, ponúkajú biliard priamo v svojich spoločenských miestnostiach, v iných nájdete biliard v niektorej z kaviarni

Aj stolný tenis ponúkajú takmer každé kúpele. Nájdete ho napríklad v kúpeľoch Piešťany, Dudince, Nimnica v detských kúpeľoch Lučivná, v Číži, ale aj ďalších kúpeľoch.

Bowling

Hoci bowling potrebuje o niečo náročnejšie vybavenie ako predchádzajúce športy, aj bowlingovou dráhou disponujú viaceré kúpele. Zahrať si ho môžete v Bardejovských Kúpeľoch, v Kúpeľoch Lúčky, v Nimnici, Číži či Sklených Tepliciach.

Šach

Hrali ste už niekedy živý šach alebo šach s figúrkami v životnej veľkosti? Aj takáto atrakcia čaká na vás v kúpeľnom parku v Kúpeľoch Smerdžonka. Okrem veľkého šachu si tu môžete zahrať aj kuželky alebo petang. Zahrať si šach či kolky môžete aj počas prechádzky areálom Kúpeľov Turčianske Teplíce. Ruské kolky nájdete aj v parku v kúpeľoch Dudince.

Podobné atrakcie postupne začínajú vznikať aj v ďalších kúpeľoch. Tam, kde šach nenájdete v parku, ho isto nájdete v spoločenskej miestnosti alebo na zapožičanie na recepcii.

Voľný čas v kúpeľoch môžete využiť aj na hranie šachu

Tenisové kurty

Tenisové kurty nájdete v areáli Bardejovských Kúpeľov, v Lúčkach, Dudinciach, Sliači a Rajeckých Tepliciach.

Športové ihriská

V areáli niektorých kúpeľov dokonca nájdete aj volejbalové, basketbalové či menšie futbalové ihrisko. Na kúpeľnom ostrove v Piešťanoch sa nachádza golfový areál.

Aj kúpeľné zariadenia myslia na fakt, že pohyb lieči a športových atrakcií v našich kúpeľoch je neúrekom. Nezabúdajte však, že výber konkrétnej športovej aktivity by mal zodpovedať vašim schopnostiam a zdravotnému stavu. Hoci kúpele ponúkajú vo svojom areáli bowling, neznamená to, že sa hneď musíte ísť vrhnúť na túto hru. Tobôž nie v prípade, ak máte kvôli svojim zdravotným problémom zakázané dvíhať ťažké bremená.

To, že nie všetky ponúkané športy budú vhodné pre každého návštevníka, je jasné aj vedeniu kúpeľov. Práve preto je ponuka športov v kúpeľoch tak pestrá. Cieľom širokej ponuky športov, vystavanej od tých najjednoduchších, až po náročnejšie, je umožniť každému návštevníkovi vybrať si počas liečebného pobytu šport, ktorý zodpovedá jeho zdravotnému stavu.