Zašportujte si počas liečebného pobytu v kúpeľoch

Väčšina kúpeľov ponúka vo svojich priestoroch rôzne športové hry. Zahrať si môžete biliard, stolný tenis, stolný futbal alebo šach. V areáli niektorých kúpeľov sa taktiež nachádzajú aj tenisové kurty a volejbalové, basketbalové, futbalové či dokonca golfové ihrisko. Zistite, ktoré slovenské kúpele najviac podporujú športovcov.

Nording walking

Rozsiahle parky a náučné chodníky v okolí kúpeľov sú ako stvorené na nording walking. Ak ste zatiaľ čaru tohto športu nepodľahli, pobyt v kúpeľoch môže byť ideálnym štartom. Možnosť zapožičať si nordingové paličky nájdete takmer v každých kúpeľoch a navyše, nording walking môžete absolvovať aj ako procedúru a naučiť sa tak základy tohto športu pod odborným dohľadom.

Nording walking si môžete vyskúšať v kúpeľných parkoch a okolitých lesoch

Biliard alebo stolný tenis

Biliardový stôl nájdeme v areáli asi každých kúpeľov. Niektoré kúpele, ako napríklad Bardejovské Kúpele, Dudince a Nimnica, ponúkajú biliard priamo v svojich spoločenských miestnostiach, v iných nájdete biliard v niektorej z kaviarni

Aj stolný tenis ponúkajú takmer každé kúpele. Nájdete ho napríklad v kúpeľoch Piešťany, Dudince, Nimnica v detských kúpeľoch Lučivná, v Číži, ale aj ďalších kúpeľoch.

Bowling

Hoci bowling potrebuje o niečo náročnejšie vybavenie ako predchádzajúce športy, aj bowlingovou dráhou disponujú viaceré kúpele. Zahrať si ho môžete v Bardejovských Kúpeľoch, v Kúpeľoch Lúčky, v Nimnici, Číži či Sklených Tepliciach.

Šach

Hrali ste už niekedy živý šach alebo šach s figúrkami v životnej veľkosti? Aj takáto atrakcia čaká na vás v kúpeľnom parku v Kúpeľoch Smerdžonka. Okrem veľkého šachu si tu môžete zahrať aj kuželky alebo petang. Zahrať si šach či kolky môžete aj počas prechádzky areálom Kúpeľov Turčianske Teplíce. Ruské kolky nájdete aj v parku v kúpeľoch Dudince.

Podobné atrakcie postupne začínajú vznikať aj v ďalších kúpeľoch. Tam, kde šach nenájdete v parku, ho isto nájdete v spoločenskej miestnosti alebo na zapožičanie na recepcii.

Voľný čas v kúpeľoch môžete využiť aj na hranie šachu

Tenisové kurty

Tenisové kurty nájdete v areáli Bardejovských Kúpeľov, v Lúčkach, Dudinciach, Sliači a Rajeckých Tepliciach.

Športové ihriská

V areáli niektorých kúpeľov dokonca nájdete aj volejbalové, basketbalové či menšie futbalové ihrisko. Na kúpeľnom ostrove v Piešťanoch sa nachádza golfový areál.

Aj kúpeľné zariadenia myslia na fakt, že pohyb lieči a športových atrakcií v našich kúpeľoch je neúrekom. Nezabúdajte však, že výber konkrétnej športovej aktivity by mal zodpovedať vašim schopnostiam a zdravotnému stavu. Hoci kúpele ponúkajú vo svojom areáli bowling, neznamená to, že sa hneď musíte ísť vrhnúť na túto hru. Tobôž nie v prípade, ak máte kvôli svojim zdravotným problémom zakázané dvíhať ťažké bremená.

To, že nie všetky ponúkané športy budú vhodné pre každého návštevníka, je jasné aj vedeniu kúpeľov. Práve preto je ponuka športov v kúpeľoch tak pestrá. Cieľom širokej ponuky športov, vystavanej od tých najjednoduchších, až po náročnejšie, je umožniť každému návštevníkovi vybrať si počas liečebného pobytu šport, ktorý zodpovedá jeho zdravotnému stavu.

Návrat hore