Kúpele Rajecké Teplice

Kúpele Rajecké Teplice sa nachádzajú v teplickej kotline obklopené okolitými lesmi a vrchmi. Samotné prostredie s minimálnym množstvom exhalátov vytvára vhodné prostredie na liečbu a regeneráciu. Dostatok slnečného svitu a najmä termálna voda sú celoročne vyhľadávanými atribútmi.
  • Krásný den, na pobyt u vás jsme byli už dvakrát a nemám výhrad,maximální spokojenost,odpočinek a...
  • My sme boli v hoteli Encián a boli sme spopkojní.
  • S ubytovacím zariadením a relaxačným pobytom sme boli maximálne spokojní. Kúpeľná zóna Aphrodite...
  • Krasne posedenie je v Rybarskej baste. Vyhlad na jazierko s vineckom nemalo chybu. Este...
  • Jsem spokojen a již jsem pobyt doporučil rodinným příslušníkům.

Poskytovatelia kúpeľnej starostlivosti

SLK Rajecké Teplice, a.s.

Kúpele Rajecké Teplice sú jedny z najkrajších a najznámejších kúpeľov na Slovensku. Poloha uprostred rozsiahlych parkov, prechádzajúcich do listnatých a ihličnatých lesoparkov, ako aj výbežky Súľovských skál dodávajú kúpeľom Rajecké Teplice osobité čaro. Liečia sa tu choroby pohybového ústrojenstva, zápalové ochorenia centrálneho nervového systému, nervovo-svalové degeneratívne choroby a aj... viac »

Liečebný pobyt skupina B

Liečba cez poisťovňu - pobyty typu A a typu B

Indikácie - aké choroby sa liečia v Rajeckých Tepliciach

Termálna rajecká voda je stredne mineralizovaná a svojím zložením vhodná na liečbu nasledovných indikácií - onkologické ochorenia, nervové ochorenia, choroby pohybového ústrojenstva a choroby z povolania. 

Kúpele neposkytujú liečebné pobyty pre deti. Kúpeľnú liečbu môžu absolvovať poistenci všetkých zdravotných poisťovní indikačnej skupiny A a indikačnej skupiny B.

Liečebný pobyt skupina A

Liečebné pobyty v skupine A v Kúpeľoch Rajecké Teplice sú v základnom štandarde plne hradené poisťovňou. Pacient hradí len poplatok za služby spojené s kúpeľnou starostlivosťou a miestnu daň. V prípade záujmu o vyšší štandard, alebo samostatnú izbu v skupine A pacient hradí doplatky podľa aktuálneho platného cenníka doplatkov v Kúpeľoch Rajecké Teplice skupina A.

Liečebný pobyt skupina B

Pri liečebných pobytoch v skupine B si v Rajeckých Tepliciach pacient hradí ubytovanie a stravu podľa vlastného výberu. Výška doplatku v skupine B závisí od vybraného ubytovacieho zariadenia. Ceny určuje aktuálny cenník Kúpeľov Rajecké Teplice pre poistencov skupiny B.

Liečba cez poisťovňu v Rajeckých Tepliciach

Ubytovanie pre poistencov zdravotných poisťovní je v Rajeckých Tepliciach zabezpečené vo viacerých kúpeľných hoteloch. Ubytovanie v ubytovacích zariadeniach vyššieho štandardu v indikačnej skupine A, alebo  ubytovanie v jednolôžkovej izbe sú považované za nadštandardnú službu a je ich možné využiť len za doplatok.

Hlavným liečebným domom je hotel Aphrodite, kde sa poskytuje ubytovanie a podávanie procedúr. S ním je prepojený presklenou spojovacou chodbou hotel Aphrodite Palace (vzdialenosť 50 m). Stravovanie pre kúpeľných hostí z oboch hotelov je podávané v hoteli Aphrodite Palace. Ďalšími kúpeľnými hotelmi sú hotel Malá Fatra, kde sa poskytuje ubytovanie a stravovanie. Hotel Villa Margaréta  ponúka len ubytovanie, na stravovanie sa dochádza do hotela Malá Fatra vzdialeného 700 m. 

Strava v indikačnej skupine B je na výber, buď formou polpenzie, alebo plnej penzie. V hoteli Aphrodite Palace sú všetky chody podávané formou bufetových stolov. V hoteli Malá Fatra je strava servírovaná výberom z jedál.

Liečebné procedúry pre všetkých poistencov sa poskytujú v Spa&Balneo v hoteli Aphrodite. Za procedúru sa považuje aj vstup do bazénov, ktorý je na predpis kúpeľného lekára. Hotel Malá Fatra je od hotela Aphrodite vzdialený 100 m, Villa Margaréta je vzdialená 500 m. Procedúry sa podávajú od pondelka do soboty. Termálne bazény a saunový svet sa taktiež nachádzajú v Spa&Balneo v hoteli Aphrodite. V prípade záujmu o dokúpenie ďalších procedúr, je toto možné na recepcii Balneo.

Procedúry

  • Masáže 

  • Vodoliečba - hydromasážny kúpeľ, perličkový kúpeľ, uhličitý kúpeľ

  • Oxygenoterapia

  • Inhalácia vodíka

  • Zábaly - rašelinový, parafangový, parafínový

  • Rehabilitácia - individuálna, skupinová

  • Elektroliečba

  • Magnetoterapia

  • Plynové injekcie

  • Fyzioterapia

  • Laserová terapia

  • Lokálna kryoterapia

Doplatky

Ak máte záujem o ubytovanie v samostatnej izbe, kúpele Rajecké Teplice si účtujú doplatok podľa aktuálneho cenníka.

Ak si prajete voľný vstup do vodného, saunového sveta a fitness je to možné za poplatok podľa aktuálneho cenníka kúpeľov pre poistencov.

Benefity

Všetky služby poskytované pod jednou strechou, respektíve prechod suchou nohou sú v hoteli Aphrodite a v hoteli Aphrodite Palace.

V Spa&Balneo sa nachádzajú aj voľne prístupné pramene vhodné na pitnú kúru.

Tipy a upozornenia 

  • Vedľajšie ubytovacie zariadenia sú rozptýlené od hlavného kúpeľného hotela Aphrodite v rôznych vzdialenostiach. Ak máte problém s mobilitou, zvážte výber konkrétneho zariadenia, prípadne aj  za cenu doplatku.

  • Kúpeľný hotel Villa Margaréta nemá výťah a je pomerne dosť vzdialený od kúpeľného hotela Aphrodite. Ak máte problém so zvládaním schodov a celkovou mobilitou, je vhodné na to upozorniť lekára pri vypracovaní návrhu na kúpeľnú liečbu.

Prírodné liečivé zdroje Rajecké Teplice 

Ťažiskom kúpeľnej liečby v Rajeckých Tepliciach je termálna voda, ktorá svojím chemickým zložením a fyzikálnymi vlastnosťami má preukázané prospešné účinky pre ľudské zdravie. Rajecká voda je klasifikovaná ako prírodná liečivá, stredne mineralizovaná, hypotonická, hydrogénouhličitánovo vápenato-horečnatá. Teplota vody je 38°C.

Termálna voda v kúpeľoch Rajecké Teplice je vhodná na liečbu pohybového ústrojenstva, zápalové ochorenia centrálneho nervového systému, nervovo-svalové degeneratívne choroby aj choroby z povolania – ochorenia kostí, kĺbov, svalov a šliach.

Jedinečný prameň Aphrodite sa využíva na pitnú kúru. Ide o stredne mineralizovanú vodu, príjemnej chuti, bez zápachu. Vďaka svojmu ideálnemu zloženiu vápnika a horčíka v pomere 2:1 a veľmi nízkemu obsahu sodíka je vhodná na pravidelný denný pitný režim. Odporúčaná denná dávka je 1,5 l vždy nalačno pred hlavným jedlom.

História liečby

Priaznivé účinky rajeckej vody objavili a využívali ľudia už v 14. storočí. Najväčší rozmach kúpele zažili v 16. storočí počas vlastníctva Františka Thurza a jeho syna Juraja, ktorý dal postaviť prvý kúpeľný dom, organizoval bohatý spoločenský život pre šľachtu. Po jeho smrti Rajecké Teplice upadali.

Kúpele znova ožili až v 18. storočí a následne koncom 19. storočia, kedy ich navštívili aj príslušníci cisárskeho dvora. Ich obľúbenosť opäť stúpla. Ťažké časy a úpadok zakúsili Rajecké Teplice počas oboch svetových vojen. Až v 20. storočí postupne získali štatút kúpeľného miesta a v roku 1989 aj štatút mesta. 

V súčasnosti kúpeľné domy aj areál bazénov s termálnou vodou prešli rozsiahlou rekonštrukciou. Ponúkajú kúpeľným hosťom aj návštevníkom vysoký štandard liečby, wellnessu a relaxu hodný 21. storočia.

Ako tráviť voľný čas v Rajeckých Tepliciach

Prostredie kúpeľov ponúka široké možnosti na trávenie voľného času. Samozrejmosťou je posedenie v  nádhernej kaviarni, či už v hoteli Aphrodite alebo Aphrodite Palace. Príjemné prechádzky si užijete v niektorom z parkov, ktoré sa v kúpeľnom meste nachádzajú. Najznámejšie je Labutie jazierko so štýlovou reštauráciou Rybárska bašta priamo uprostred jazierka. Alebo možno menej známa, ale o to vzácnejšia Lipová aleja. Rovno pred hotelom Aphrodite sa nachádza revitalizovaný kúpeľný park s fontánou, kde si môžete oddýchnuť na množstve lavičiek. 

Milovníci histórie budú nadšení koľko stredovekých hradov sa nachádza v blízkom, či trochu vzdialenejšom okolí. Nadšenci športových aktivít radi využijú buď turistické trasy na rôzne zaujímavé miesta, alebo veľké množstvo cyklotrás, ktoré ponúkajú ľahké aj náročnejšie túry. V Rajeckých Tepliciach je naozaj veľa príležitostí a možností ako využiť svoj voľný čas na kúpeľnom pobyte.

  • Krásný den, na pobyt u vás jsme byli už dvakrát a nemám výhrad,maximální spokojenost,odpočinek a relax. Určitě opět příští rok navštívíme a vezmeme známé, děkujeme a přejeme spousty spokojených...
  • My sme boli v hoteli Encián a boli sme spopkojní.
  • S ubytovacím zariadením a relaxačným pobytom sme boli maximálne spokojní. Kúpeľná zóna Aphrodite Spa bola rozšírená o nové Natural Spa so saunami, bazénmi i oddychovými zónami. Všade príjemná...
  • Krasne posedenie je v Rybarskej baste. Vyhlad na jazierko s vineckom nemalo chybu. Este odporucam penzion Apolon kde v urcite dni hrala aj ziva hudba. Jedlo a obsluha skvela.
  • Jsem spokojen a již jsem pobyt doporučil rodinným příslušníkům.

Porovnanie hotelov

  Krytý bazén Vonkajší bazén Liečivá voda v objekte Pes na izbe Parkovanie Bezbariérové izby
Aphrodite****
Margaréta***
Malá Fatra***